Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Week van Gebed

20 januari 2019 - 27 januari 2019

Week van Gebed

De Week van Gebed is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen samen bidden. MissieNederland organiseert deze gebedsweek samen met de Raad van Kerken. De Raad van Kerken en MissieNederland kennen een lange gebedstraditie die teruggaat op initiatieven van ruim 150 jaar geleden. Wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven. Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo’n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief.

 

Recht voor ogen

Van 20 tot en met 27 januari 2019 zet de Week van Gebed voor de eenheid van christenen het recht voor ogen. Met een concrete Bijbelse oproep scherpt de Week van Gebed je blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht.

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht. Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie. Zij bereidden het materiaal dit jaar voor.

 

Voorbereidingen Week van Gebed 2019
U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken

 

 

28 november 2018

 

Goed op weg

Beste coördinatoren, organisatoren en bidders,

Nog een kleine 8 weken dan is het zover: de Week van Gebed 2019. Misschien ben je al lang met de voorbereidingen begonnen (of zelfs al klaar), misschien ga je in de komende weken pas aan de slag. Hoewel december een drukke maand is, is het een prima periode voor Week van Gebed-voorbereidingen. Er komt namelijk weer nieuw materiaal beschikbaar voor de gebedsbijeenkomsten én voor tieners. We brengen je daar graag van op de hoogte in deze nieuwsbrief.

Wat kun je nu doen?

  • Als je nog geen gebedsboekjes hebt besteld, kun je nu nog een bestelling plaatsen in de webshop. Dit boekje kun je de hele Week van Gebed lang gebruiken. Voor iedere dag is een overdenking geschreven en zijn er gebedspunten geformuleerd. Inmiddels zijn ook de gebedsboekjes voor kinderen leverbaar.
  • Maak en print jouw persoonlijke Week van Gebed-poster. Een bewerkbare pdf is bij de downloads op de website te vinden. Je vindt hier ook andere handige promotiematerialen.
  • Zorg dat mensen jouw gebedsbijeenkomsten terug kunnen vinden op onze website. Geef de gegevens door via de website.

Meer ideeën voor jouw gebedsweek vind je in de nieuwsberichtjes hieronder. Heb je zelf nog concrete tips of ideeën? Geef ze dan gerust aan me door!

Hartelijke groet,

Jan Willem Janse
Projectleider Week van Gebed 2019

Bidden (en geven) voor Indonesië

Het materiaal van de Week van Gebed wordt ieder jaar in een ander land voorbereid. Het materiaal voor 2019 komt vanuit de kerken in Indonesië. Zoals je wellicht weet werden diverse gebieden in het land afgelopen september getroffen door natuurrampen, waaronder de tsunami in Sulawesi. We moedigen je aan om voor de lokale bevolking te bidden.
Uiteraard kun je tijdens een kerkdienst of gebedsbijeenkomst ook een collecte houden voor de wederopbouw.

Nodig een spreker uit aan de hand van het thema

Zoek je een spreker rondom het thema ‘Recht voor ogen’? Het MissieNederland-netwerk kent diverse organisaties die een sprekerslijst aanbieden. Je kunt deze sprekers boeken voor een themadienst (of eventueel voor een gebedsbijeenkomst). Let op: het is wel van belang dat je zelf doorgeeft dat het om de Week van Gebed met het thema Recht voor ogen gaat. Een overzicht van de sprekerslijsten vind je op onze website.

Een spreker zoeken

 

PowerPoint-presentaties en handleidingen voor iedere dag

Tijdens de Week van Gebed kun je elke dag een gebedsbijeenkomst organiseren. Maar hoe vul je deze in? Hiervoor hebben we een handleiding ontwikkeld met bijbehorende PowerPoint-presentatie. Uiteraard kun je deze zelf naar eigen wens verder aanpassen. De PowerPoint-presentaties en handleidingen komen in de komende twee weken beschikbaar. Nog even geduld dus!

Een gebedsavond voor jongeren: de PrayerNight

Ook jongeren kunnen actief meedoen aan de Week van Gebed. Uiteraard kunnen ze aansluiten bij de reguliere gebedsbijeenkomsten, maar een alternatief is de PrayerNight. Deze wordt doorgaans de avond voor de Week van Gebed gehouden. Op de website hebben we een handleiding toegevoegd voor het organiseren van zo’n bijeenkomst mét daarbij een reeks werkvormen.

Naar de downloads

Cadeautje voor de bidders: IDEAZ over ‘Recht voor ogen’

Het decembernummer van IDEAZ (het praktijkblad van MissieNederland over missionair kerk-zijn) heeft in aansluiting op de Week van Gebed het thema ‘Recht voor ogen’.Want het recht voor ogen houden, hoe doe je dat eigenlijk in de praktijk? Er samen voor bidden is één, tot actie overgaan is twee. Wil je jouw bidders op weg helpen om ook zelf het recht voor ogen te houden? Geef ze dan een exemplaar cadeau. Je bestelt het blad vanaf € 3,80 per stuk in de webshop.

Naar de webshop

YouTube-video’s en Insta-verhalen voor tieners

Voor tieners maakten we dit jaar geen apart gebedsboekje, maar prachtige korte video’s en krachtige verhalen voor op Instagram. Op de website kun je vanaf volgende maand voor iedere dag de Instagram-verhalen downloaden. Jeugdleiders kunnen deze vervolgens iedere dag delen tijdens de Week van Gebed, samen met de verwijzing naar een verse video. Zo kunnen tieners meedoen met de gebedsweek op een manier die bij hen past.

Schrijf je in voor de video’s

 

 
A D V E R T E N T I E

 

Gegevens

Begin:
20 januari 2019
Einde:
27 januari 2019