Evangelisch Contact Almere

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezingen bij Parousia-gemeente

20 mei, 2019

“Bijbel was zijn tijd vooruit”

Bioloog en bestseller-auteur Ben Hobrink spreekt op maandagavond 6 mei a.s. om 20.00 uur in de Evangelische Gemeente Parousia Almere (www.egpa.nl) over “Moderne Wetenschap in de Bijbel”. Dit is tevens de titel van het veel verkochte boek dat Hobrink heeft geschreven. Toegang is gratis. De lezing vindt plaats in gebouw Randstek, Randstad 21-71, 1314 BJ Almere-Stad.

Veel mensen denken dat de Bijbel en de moderne wetenschap op gespannen voet met elkaar staan. Hobrink is overtuigd van het tegendeel en betoogt in zijn boek dat de Bijbel boordevol voorschriften staat waarvan wetenschappers pas sinds enkele decennia de wijsheid zijn gaan inzien. Bijvoorbeeld de voorschriften over epidemieën, hygiëne en voeding. Hobrink concludeert: “De schrijvers van de Bijbel konden destijds de achterliggende gedachten hierbij simpelweg niet kennen. Er moet daarom wel een grote Auteur achter de Bijbel hebben gezeten.”

Drs. Ben Hobrink (1948) heeft biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en aan de Universiteit van Amsterdam, met voedingsleer als zwaartepunt.

Op maandagavond 20 mei a.s. vindt op dezelfde locatie en tijdstip een lezing plaats van Ruben Jorritsma, redacteur van het christelijke wetenschapstijdschrift WEET, over het thema “Schepping of evolutie.”

Gegevens

Datum:
20 mei, 2019

Locatie

EG Parousia (gebouw Randstek)
Randstad 21-71
Almere, 1314 BJ Nederland
+ Google Maps