Almerebijbel


 

Nieuwe oplage Stadsbijbel Almere

 

Voorkant Stadsbijbel Almere

 

Nieuwe oplage Stadsbijbel Almere

image002
Wie in 2014 naar Almere verhuist, vindt in het welkomstpakket voor nieuwe inwoners een opvallend stadsbijbeltje met foto’s van de rode flats uit Almere-Buiten en het stadshart op de omslag. Met deze Stadsbijbel Almere verwelkomen de kerken in Almere nieuwe bewoners. De Bijbeltjes waren bijna op, maar het Evangelisch Contact Almere (ECA) heeft het succesvolle project verlengd.
Onder de paraplu van het ECA werken de verschillende kerken en gemeenten van Almere samen. Leden variëren van het Leger des Heils en gereformeerde kerken als NGK/CGK en Gereformeerd Vrijgemaakt, tot aan verschillende pinkstergemeenten en evangelische gemeenten. In 2003 startten zij het initiatief tot de Stadsbijbel Almere en haalden prompt de landelijke media. Inmiddels hebben zo’n 30.000 Bijbeltjes hun weg gevonden naar nieuwe gezinnen en bewoners in Almere. Vele andere steden – van Amsterdam tot Almelo – volgden met hun eigen CityBijbel.
Bible League werd bereid gevonden om samen met het ECA deze nieuwe oplage mogelijk te maken. Stadsbijbel Almere maakt gebruik van Bijbeltekst in makkelijk leesbaar Nederlands en bevat naast het Nieuwe Testament ook een leeswijzer en de adressen van alle kerken en gemeenten in Almere.

 

Bibleleague logo

Jan Otter, programma manager bij Bible League: “Dit is een unieke samenwerking tussen zoveel verschillende christelijke denominaties. Zie het als een gezamenlijke uitnodiging aan de mensen om zelf eens te lezen wat er nou eigenlijk in die Bijbel staat.”
Henk de Groot, voorzitter van het ECA, is blij met de nieuwe oplage. “Het welkomstpakket bevat reclame, kortingen en samples, en nu dus ook weer de Stadsbijbel. We merken dat mensen de Bijbeltjes doorgaans erg op prijs stellen. De kaft is vrolijk, de leeswijzer is laagdrempelig, het zijn geen theologische verhalen. Wij willen graag dat iedereen toegang tot een Bijbel heeft en uiteindelijk is dat ook wat ons als kerken en gemeenten ondanks onze verschillen samenbindt.
Niet verhuisd, maar toch graag een Stadsbijbel Almere? Vraag ernaar in Boekhandel de Wegwijzer in winkelcentrum Almere-Buiten.

 

image008